Български English

„Асоциация Деметра“ стартира кампания за набиране на средства за създаване на Детски Контактен Център в гр.Пловдив

Искам спомени и с мама, и с татко!

Раздялата е труден процес за всички, но най-много тя тежи на детето – срещи в напрегната среда, мълчание между родителите, размяна на остри реплики или погледи. Детското сърце вижда и усеща всичко. Именно в тези мигове изпъква ролята на Детския контактен център.

Целта на тези центрове е осигуряването на безопасна, неутрална и спокойна обстановка за срещи между детето и близките, които вече не живеят заедно. За да растат спокойни, уверени и щастливи, децата имат нужда да общуват и с двамата си родители и да не губят контакт с останалите членове на техните семейства – баба, дядо, леля, чичо, братовчеди.

Правата и потребностите на детето са фокус на нашата работа в Асоциация „Деметра“. Ние започнахме да изграждаме първия по рода си Детски контактен център в България. Какво се случва в този център – срещите между детето и близките му в присъствието на обучени по специална методика психолози и социални работници. Децата и родителите получават професионална психологическа подкрепа. Специалистите съдействат при осъществяване на контакта между тях и съблюдават за спазване на реда. За 2021 г. Центърът е предоставил психологическа подкрепа на над 70 семейства.

За да продължим успешно своята работа и занапред, ние от Асоциация „Деметра“ се нуждаем от Вашата подкрепа. Искаме да създадем обстановка, максимално близка до семейната, за да могат децата и техните близки да се чувстват като у дома си. Необходими са ни 5000 лв., за да освежим и обзаведем двете стаи на Центъра. Едната стая ще изпълнява фунциите на всекидневна – с удобни места за сядане, маса, секции, детски кът за игра. Другото помещение е предвидено за кухненски бокс, за който са необходими, шкафове, мивка, маса, столове, микровълнова фурна, хладилник и домакински прибори.

Разчитаме на Вашата подкрепа в усилията ни да запазим естествената връзка дете – родител, да спомогнем за изграждане на отношения на близост, доверие и разбирателство.

Повече за нас:
Асоциация „Деметра“ вече 20 години оказва закрила и подкрепа на хора, пострадали от домашно насилие и работи в защита на правата на детето. Има множество реализирани социалнозначими проекти в Бургаска, Пловдивска и Софийска област. През всичките тези години сме работили с приблизително над 4000 жени и сме помогнали на 1200 деца.

Подкрепете нашата кауза „Искам спомени и с мама, и с татко!“ чрез Платформата https://platformata.bg/bg/kauzi/1598:iskam-spomen-i-s-mama-i-s-tatko/details/campaign.html?fbclid=IwAR1vQ1lXAmWak-kInlYx3YhGjOKPnOfCM9bDhcJ9GHxab86PWiRW6rH9tqs

или с дарителски SMS с текст DMS DEMETRA на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

25 години Асоциация Деметра

Новини и събития