Български English

Наръчник с полезни съвети пази деца в риск от сексуална експлоатация

Експерти от Асоциация Деметра събраха в наръчник ценни съвети за това как деца в риск да се предпазят от сексуална експлоатация.
Книжката, в която има 12 теми, бе представен в Бургас по време на Коференция за превенцията на сексуалната експлоатация на деца в риск, състояла се в Морското Казино.
В градове като Сливен и Пловдив той вече е бил ползван, а на конференцията бяха представени добри практики с деца и младежи в риск.
Наръчникът е създаден основно за представителите на институциите, които работят с децата от бившите институции.

viapontika-1

В него има практичeски съвети, чрез които се коментира какво представлява сексуалната експлоатация, към кого да се обърне детето, ако се почувства застрашено, как да се работи с непълнолетн, преживели сексуално насилие, споделят от Деметра.

От асоциация изпратиха отворено писмо до Агенцията за социално подпомагане за включване на Наръчника в методиката за работа с деца и младежи от социалните услуги за превенция на сексуалната експлоатация.

Идеята е наръчникът да намери своето практическо приложение, споделят от Деметра.
Асоциацияга изпълнява проект “Превенция на сексуалната експлоатация на деца в контекста на деинституционализация“ с финансовата подкрепа на ОАК FOUNDATION и MEDICOR FOUNDATION. Парньор по проекта е Агенция за социално подпомагане.

viapontika-2

http://www.viapontika.com/index.php?page=article&article=23579#

20 години Асоциация Деметра

Новини и събития